Revell Modeller

Revell  tillverkar plastmodeller och plastbyggsatser inom områdena flygplan, rymdfarkoster, båtar, personbilar, och militärfordon.

Revell  grundades 1947 i Venice i Kalifornien av Lewis H. Glaser. Glaser hade  grundat Precision Specialties för tillverkning av hobby plastbyggsatser 1941 med varumärket Revell taget från franskans reveil (revelj). 1946 följde  de första bilarna i plast. 1986 gick Revell samman med Monogram och   ingår idag i Hobbico.

1956 grundades ett dotterbolag i  Västtyskland, Revell Plastics GmbH, i Bielefeld som ett år senare   flyttade till Bünde. Det tyska dotterbolaget började 1971 att utveckla  egna modeller och på 1980-talet etablerades egen produktion. Revell GmbH  blev ett självständigt bolag 2006 men ingår sedan 2012 i Hobbico med  säte i Champaign i Illinois.

Att bygga plastmodeller av fordon av  alla slag är en av de vackraste fritidsaktiviteterna för teknik- och  modellbyggnadsentusiaster i många länder i världen. Detaljerade satser,  som erbjuds av modellföretaget Revell, kännetecknas av trogena  föreställningar med många viktiga detaljer och ett högkvalitativt  utförande

Bilar|Flygplan|Båtar|Byggsatser utan färger|Easy-click system